När du har godkänt ett kontrakt och har fått ett bekräftat jobb i tjänsten har du arbetsplikt och är således bunden till att utföra jobbet.

Om det skulle hända något som gör att du verkligen inte kan fullfölja ett påbörjat gig, eller att du tvingas ångra ett godkänt kontrakt, är du ansvarig för att informera uppdragsgivaren snarast möjligt. Kontakt ska ske via telefon och sms samt via chatt-funktionen i kontraktet så att det finns ett dokumenterat underlag.

Att avvika från ett pågående gig, avboka eller frånvara utan giltigt skäl klassificeras som avtalsbrott och kommer att resultera i begränsad tillgång till framtida gig via Upgig. Läs mer om avtalsbrott här.

Vid sjukdom hänvisar vi dig att följa instruktionerna här.