Vem som helst kan ansluta sig till Upgig, vilket innebär att vi har ett stort nätverk av talanger redo att jobba. När en talang ansluter sig till appen går vi igenom dennes profil, och informerar om det skulle vara något som bör uppdateras innan talangen kan börja ansöka till gig. Vi ber även talangen kolla igenom användarmanual och hjälpcenter för att vara medveten om regler, villkor och funktioner.

När talangen tar sitt allra första gig kommer vi att kontakta talangen för en kort videointervju och begära ett utdrag från belastningsregistret.

Eftersom vi inte är ett traditionellt bemannings- eller rekryteringsföretag vill vi inte vara den som rekryterar åt er, utan tillhandahåller ett verktyg för att ni själva enkelt ska kunna välja bland talangerna. I plattformen får ni den information som talangerna valt att ha med i sina profiler, man kan enkelt börja chatta med talanger om man har frågor.

De uppdragsgivare som anslutit sig till Upgig kan sin verksamhet bäst och håller sedan själva i den introduktion som är specifik för varje enskilt uppdrag.