Varningspolicy

För att säkerställa att vi alla föregår med gott omdöme har vi en varningspolicy som följer en ”2 av 10”-regel. Det betyder att om du får 2st gula kort inom loppet av de 10 senaste uppdragen resulterar det i ett rött kort. Rött kort innebär att du omedelbart blir avstängd från Upgigs app och alla dina bokade framtida uppdrag annulleras.

Om du fått ett gult kort men genomför 10 godkända uppdrag efter det försvinner det gula kortet.

Varningar får man för följande orsaker:

• No show (inte infunnit sig) = Direkt avstängning
  • Brott mot Upgigs användarvillkor/uppförandekod = Direkt avstängning
  • Brott mot uppdragsgivarens användarvillkor/uppförandekod = Direkt avstängning
  • Ej rapporterad incident = 1st gult kort
  • Ej professionellt beteende = 1st gult kort
  • Sen avbokning = 1st gult kort
  • Sen ankomst = 1st gult kort
  • Avvikelse från uppdrag innan uppdraget är slutfört = 1st gult kort
  • Brustit i att följa tydliga direktiv (Vissa uppdrag har tydliga krav på att man bär uniform/arbetsklädsel, att man lämnar tillbaka utrustning efter arbetspasset etc.) = 1st gult kort

Om du har blivit tilldelad ett gult kort eller blivit avstängd (rött kort) som strider mot din uppfattning har du möjlighet att överklaga beslutet inom 7 dagar. Här kan du ansöka om att kort skall tas bort

Avbokningspolicy

För att säkerställa en hög leveranssäkerhet och kommunikation följer vi en strikt policy kring avbokningar av uppdrag. Avbokning av arbetspass måste ske senast 24 timmar före uppdragets starttid. Vid senare avbokning tilldelas en varning (gult kort).

Sen avbokning av legitima skäl
Vi förstår att det kan hända saker av legitima skäl, såsom sjukdom etc. som gör att du inte kan fullfölja ett påbörjat gig, eller att du tvingas avboka ett godkänt uppdrag. Om det skulle hända, vänligen var ansvarsfull och kontakta uppdragsgivaren via telefon (samtal, lämna meddelande) och sms (om ej svar på telefon) samt via chatten i appen för att säkerställa att informationen når fram snarast möjligt. Vid sjukdom kan du bli ombedd att lämna in ett intyg för att styrka din sjukanmälan eller akutfall.

Viktigt att veta: Din frånvaro kommer automatiskt att trigga 1st gult kort enligt kategorin ”sen avbokning” och du måste agera genom att skicka in din anmälan om giltig frånvaro via formuläret ”Överklaga beslut” för att häva ditt gula kort. Görs med fördel inom de närmaste 48 timmarna.